Kommunen: Var med och tyck till om ny översiktsplan

Vi går igenom och tar ställning till alla synpunkter som kommer in under samrådet. Skriver Per Skyllberg, översiktsplanerare Nyköpings kommun.

Vi går igenom och tar ställning till alla synpunkter som kommer in under samrådet. Skriver Per Skyllberg, översiktsplanerare Nyköpings kommun.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2020-06-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare ”Rör inte Frisksportartorpet Oppeby!” Publicerad den 11/6.

Tack för att du engagerar dig i Nyköping framtida utveckling. Nyköpings kommuns förslag på ny översiktsplan är ute på samråd till 26 juni. Förslaget finns på vår webbplats: www.nykoping.se/nykoping2040-tyck-till. Där finns det också instruktioner och guider för hur man lämnar synpunkter. Vi hoppas att så många som möjligt är med och tycker till. 

I en översiktsplan ska kommunen göra avvägningar, eller kompromisser, mellan många olika allmänna intressen. Ibland, som i detta fall, behöver en avvägning ske mellan behovet av framkomlighet på våra gator och vägar, mot behovet av grön- och rekreationsområden. Men, översiktsplanen ska inte läsas på en för detaljerad nivå, till exempel när vi visar förslag för en framtida vägdragning. I förslaget finns en illustration som visar en vägsträckning vid Frisksportartorpet. Illustrationen fungerar i detta fall som en redovisning av det framtida behovet av en väg mellan nya Hemgårdspassagen, över järnvägen och Hållets trafikplats, inte en exakt dragning. 

Vi går igenom och tar ställning till alla synpunkter som kommer in under samrådet. Därefter sammanställs de och presenteras för kommunens politiker. Vi välkomnar alla som vill vara med och tycka till eftersom det ger ett bättre beslutsunderlag, som i sin tur ger en mer genomarbetad översiktsplan. Ta din chans att påverka Nyköpings framtid, var med och tyck till!