Kommunen: Vill vara så öppna det går

Vi vill vara så öppna det går och samtidigt värna de smittade. Skriver Anna Nilheimer Kommunikationschef i Nyköpings kommun.

Vi vill vara så öppna det går och samtidigt värna de smittade. Skriver Anna Nilheimer Kommunikationschef i Nyköpings kommun.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2020-05-08 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare ”Nyköpings kommun ska skämmas” (SN 7/5-20)

Hej ”Ego”!

Sedan den 20 april redovisar Nyköpings kommun siffror på hur många personer som är smittade av covid-19 inom hemtjänsten, inom LSS-boenden och inom äldreboenden i kommunen. Siffran gäller både kommunala och privata utförare. 

Den ger en ögonblicksbild av hur läget är inom vård och omsorg och varierar dag från dag. Men vi redovisar den en gång i veckan, på onsdagar. Du hittar informationen på nykoping.se/corona.

Av hänsyn till de drabbades integritet har vi hittills inte specificerat exakt vilka boenden som har smittan vid just det tillfället som mätningen görs. Nya bedömningar kan göras framöver, i takt med att pandemin utvecklas.

Vi vill vara så öppna det går och samtidigt värna de smittade. Vi förstår att det finns en allmän oro kring smittspridning av detta helt nya virus som drabbar hela världen hårt. Läs gärna mer på vår webbplats hur vi i Nyköpings kommun arbetar med hygienrutiner och skyddsmaterial för att minska spridningen.