Kräv samordning av parkeringsappar

Nu måste kommunerna ta tag i alla olika parkeringsappar.Det är ett ofog med att alla parkeringsbolag har olika app-system. Skriver Karin Blom.

Nu måste kommunerna ta tag i alla olika parkeringsappar.Det är ett ofog med att alla parkeringsbolag har olika app-system. Skriver Karin Blom.

Foto: Roald, Berit

Insändare2020-08-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu måste kommunerna ta tag i alla olika parkeringsappar. Det är ett ofog med att alla parkeringar har olika app-system. En semesterresa genom Sverige ska inte förstöras av att först hitta en parkering, se till att ha en laddad mobil, informera sig om vilket app-system som råder på just denna parkering. Installera rätt app och sen samma vid nästa stopp i orten/staden/parkeringen och sen igen två, tre mil bort göra om proceduren. Det är ju inte ens ett "smart system". Påtvingat system, det är inte alls smart digitalisering för kunden.

Det är dags att kommuner, som ofta hyr ut mark till parkeringsbolag, kräver att alla parkeringsbolag använder sig av samma app. Ja varför inte inom hela län, eller tom I flera län. Apparna registrerar ju vilken parkering man befinner sig på så det kan ju inte vara något problem att fördela digitala nollor mellan bolagen. 
Kommuner - kräv att parkeringsbolagen samordnar sina app-system. Samt att det är möjligt att betala med statens eget betalningsmedel som är gratis och gäller i hela landet, utan GDPR-avtal - sedlar och mynt.