Krigsretorik och nedskärningar för unga

Statsminister Ulf Kristersson (M) under en pressträff i Boden på Norrbottens regemente (I19) i samband med årsdagen för Rysslands invasion av Ukraina. Arkivbild

Statsminister Ulf Kristersson (M) under en pressträff i Boden på Norrbottens regemente (I19) i samband med årsdagen för Rysslands invasion av Ukraina. Arkivbild

Foto: Andreas Sjölin / TT

Insändare2024-05-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Regeringens nedskärningar i kommunal skola är nu verklighet. Ungdomar med sämst förutsättningar i samhället drabbas värst. Samtidigt som hårdare tag tas mot kriminella unga, dras förutsättningar bort under fötterna på de ungdomar som vill men inte har förutsättningar att utifrån socialt arv lyckas i skolan. Friskolorna lever i sin bubbla. Goda marginaler och goda tider för de friskolor som drivs av målet att tjäna pengar på välfärden och ungdomarna snarare än att förbättra samhället.

Att Sverige gått med i Nato är ett faktum. Att Kungen vill fred är också ett faktum. Men vad vill regeringen?

Regeringens politik splittrar samhället i vi och dom. De som har och de som inte har. Eftersom regeringen består av individer som till största del kommer från den övre medelklassen eller överklassen, blir deras världsbild därefter.

Makthavare med skev världsbild är det farligaste som finns. Vad är då målet med regeringens politik?

Det finns intressen i samhället som tjänar enorma pengar på krig. Eftersom pengar är det viktigaste för regeringen, så funderar jag på om regeringen kanske rentav vill att Ryssland anfaller Sverige. Det kanske är ett bra sätt att tjäna pengar på? Dessutom kan man passa på att skicka ut alla misslyckade elever från den kommunala skolan i krig. De är den perfekta kanonmaten.

Ja du, Ulf Kristersson (M). Du kommer från och lever i en bubbla som varken jag eller snart också majoriteten av Sverige förstår sig på. Om viljan inte finns att stötta oss människor i Sverige, vad är då din uppgift? Att tjäna pengar?