Kriminalitet ett allvarligt hot

Uppenbart är att brotten skall bestraffas strängare. Utlänningar som begått brott i Sverige skall inte ta plats i våra fängelser, utan utvisas ur riket, och det snabbt.
Skriver Carl Gustaf Wennerholm.

Uppenbart är att brotten skall bestraffas strängare. Utlänningar som begått brott i Sverige skall inte ta plats i våra fängelser, utan utvisas ur riket, och det snabbt. Skriver Carl Gustaf Wennerholm.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-12-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi lever för närvarande med nyheter om våldsdåd dagligen i här Sverige. Mord som ofta kallas skjutningar, varvas med våldtäkter, inbrott, rån och liknande.

Våra åtgärder att stävja en ökande brottslighet har ännu inte visat sig tillräckligt effektiva. Polisen har otillräckliga resurser eller kapacitet och rättsväsendet oförmåga att hinna med.

Nyligen uttryckte vice rikspolischefen att cirka 30 procent av internerna i våra fängelser är av utländsk härkomst. Vissa källor uppger att procentandelen är betydligt högre. Våra fängelser är sprängfyllda och det talas om att bygga ut dem och att nya skall byggas.

Att denna trend ska få fortsätta säger sig självt är naturligtvis fel, omöjligt och farligt för hela vårt samhälle och demokrati. Vi behöver nu kraftsamla oss alla och rensa eländet.

Sverige har tagit emot en stor mängd invandrare, som varit välkomna. Många har anpassat sig väl i vårt samhälle och duktiga, ärliga och de företagssamma applåderar vi och berömmer. Men brottslingar, mördare och gängkriminalitet vill vi slippa.

Uppenbart är att brotten skall bestraffas strängare. Utlänningar som begått brott i Sverige skall inte ta plats i våra fängelser, utan utvisas ur riket, och det snabbt. Det får inte ta flera år.