Kulturchef Catarina Nitz svarar på kritiken

Insändare 18 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag håller inte med om att vi på kulturredaktionen struntar i den lokala kulturen i Nyköping med omnejd. Bara de senaste veckorna har vi publicerat massor av innehåll av den typen du efterfrågar, allt från recension av en lokal teaterföreställning i Nyköping, reportage om konstutställningar i Oxelösund och artiklar om kommande evenemang. Lägg därtill flera intervjuer med lokala tv-profiler och en massiv bevakning av Nyköpings schlagerdrottning Anna Bergendahls resa genom Melodifestivalen. Dessutom levererar vi varje vecka matig litteraturbevakning med recensioner samt filmrecensioner.

Vi mäter och analyserar kontinuerligt och dagligen vad ni läsare läser och vilken typ av innehåll ni vill ha mera av. Då visar det sig att traditionella kulturartiklar om konstutställningar, kammarmusikkonserter, jazzkvällar och liknande inte alls är lika efterfrågat som det mera nöjesinriktade materialet som handlar om tv, sociala medier, humorföreställningar och popkonserter.

Kulturredaktionen på Sörmlands Media har under senare år gått igenom stora förändringar. Vi är numera två heltidsanställda journalister som med viss hjälp av frilansare bevakar allt kultur- och nöjesliv i hela Sörmland. Då gäller det att prioritera och göra rätt saker och att skriva om sådant som vi vet läsarna faktiskt vill läsa om. Dessutom har vi som mål att bli mer relevanta för läsare i åldern 30–50 år och att öka andelen kvinnor bland dem som omskrivs i våra tidningar. Detta är inte bara önskvärt ur en demokratisk synvinkel utan även en överlevnadsfråga för oss på sikt.

Så för att återknyta till din fråga om hur vi ska få "en generation unga som brinner för kultur”, är att vi på kultur- och nöjesredaktionen fortsätter att skriva om sådant som engagerar yngre människor – med yngre menas i detta fall personer upp till 50 år – och låta dem synas och komma till tals i våra artiklar.


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Ämnen du kan följa