Kulturhus i Oxelösund – kanske vid D-skolan

Insändarskribenten vill gärna ha ett kulturhus i Oxelösund, kanske i anslutning till D-skolan. Arkivfoto

Insändarskribenten vill gärna ha ett kulturhus i Oxelösund, kanske i anslutning till D-skolan. Arkivfoto

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-04-29 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är född och uppvuxen i Oxelösund men bor numera i Nyköping. Bägge kommunerna har ett bra och varierat kulturutbud som jag gärna tar del av. Jag minns Tärnan som en plats för underhållning av många olika slag och även biograf med en möjlighet att i bekväma stolar njuta av detta. Huset såldes av Oxelösunds kommun och är numera ombyggt till bostäder. Alternativet Koordinaten har lyckats samordna många funktioner med allt från bibliotek till konstutställningar. Här finns också bra ungdomsaktiviteter. Däremot tror jag att såväl publik som de många bra artisterna kan önska sig ett bättre alternativ för scenframträdanden.

En kulturbyggnad i ordets rätta bemärkelse skulle ge ett bättre utbyte för det fina program som kommunen har och även locka fler artister och mer publik. Kanske även en restaurang vore tänkbar inte bara som en sommarföreteelse. Det borde också finnas ett behov för företag i kommunen att få tillgång till en konferensanläggning värd namnet. 

Utan att tagit del av eventuella översiktsplaner för kommande bebyggelse så tycker jag att före detta D-skolans skolgård/fotbollsplan rent geografiskt vore perfekt för denna framtida kultursatsning. Kanske den befintliga skolbyggnaden kan ingå som en del i ett sådant projekt. En dröm för framtiden som jag hoppas många delar med mig i såväl Oxelösund, Nyköping och övriga Sörmland.