Kyrkovalet – stanna kvar och gör din röst hörd!

Kyrkovalet sker den 19:e september. Stanna kvar och gör din röst hörd, skriver Thom Zetterström (SD).

Kyrkovalet sker den 19:e september. Stanna kvar och gör din röst hörd, skriver Thom Zetterström (SD).

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-08-10 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad vore Sverige utan sina vackra kyrkor som så fint stoltserar i våra landskap? I stora och små samhällen finns de, bärandes på en sammanhållande kraft.

Kyrkorna har alla en historia och förvaltar ett rikt kulturarv. Ofta såsom här, i Södermanland, är omgivningarna också oerhört vackra. 
För oss Sverigedemokrater är detta en stor skatt som vi kämpar för att bevara.

Tyvärr får tveksamma uttalanden från kyrkans företrädare många att propagera för utträde ur Svenska kyrkan. Jag tycker att man istället bör stanna upp och försöka säkra ett bättre styre. Låt mig förklara:

Vare sig man gillar vissa delar av verksamheten eller inte så finns mer än den politiserade. Kyrkan är en av de största förvaltarna av svenskt kulturarv, och kommer så vara oavsett styre. Det i sig är värt att fortsatt prioritera för mig. Därtill står kyrkan fortsatt för många viktiga och svårersätterliga sociala insatser. Även det vill jag stödja och ge min röst för att prioritera. Allt som allt tror jag ofta att jag får mer ut av min kyrkoskatt än den vanliga skatten, trots de felsteg som görs ibland alltför ofta.

Kyrkovalet sker den 19:e september. Stanna kvar och gör din röst hörd.