Sverige representeras inte av en dansk eller irakier

En polis på segway patrullerar vid Sveriges riksdag, detta samtidigt som SÄPO höjt terrorhotnivån mot Sverige från 3 till 4. Arkivfoto

En polis på segway patrullerar vid Sveriges riksdag, detta samtidigt som SÄPO höjt terrorhotnivån mot Sverige från 3 till 4. Arkivfoto

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2023-08-25 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns 195 länder på vår jord. Alla dessa länder är var och en unika med egna regeringar, egna rättssystem, lagar och regler. Kultur, livsstil, gemenskap och trygghet byggs också med dom förutsättningar landet kan ge.
I bästa fall finns även invånarnas stolthet över sitt land.

Om jag ändå måste fly från mitt land, på grund av naturkatastrof, hunger, svält, politiskt eller militärt hot, då finns mitt hopp att få asyl i något av dom övriga 194 länderna. Söker jag asyl i Sverige, ja då är det inte för att jag vill forma om detta land till en kopia av mitt förra,
utan då är det för att jag ställer upp på det här landets styre, lagar, regler, kultur, livsstil, gemenskap och trygghet.

Idag har Sverige en höjd terrorhotnivå på grund av en dansk och en irakisk medborgares behov av att bränna koranen här i Sverige.
Det här är möjligt i Sverige, eftersom vi tillåter folket att demonstrera och yttra sina åsikter. Även Sverige är unikt, och det ska vi stå upp för. Vi måste därför hjälpas åt att informera om vad som är Sveriges åsikt och vad som är en åsikt från en enskild individ. Den uppgiften har vi alla, även nyinflyttade.

Låt alla förstå att: Var och en tar konsekvensen av sitt handlande. Landet Sverige representeras inte av en dansk eller irakier.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om