Läraren om kommunens ambition: "Får mig faktiskt att kväljas"

"Nu när räkningens tid närmar sig, ser jag hur både streck och f hopar sig" skriver signaturen "Trött lärare". Arkivbild

"Nu när räkningens tid närmar sig, ser jag hur både streck och f hopar sig" skriver signaturen "Trött lärare". Arkivbild

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2024-06-01 06:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är legitimerad lärare, men att läsa om den politiska majoritetens önskan i Nyköping, om att kommunen ska vara landets bästa skolkommun om sex år, får mig faktiskt att kväljas.

Denna ambition är dessutom framtagen i en symbios av två partier som vanligen ligger långt ifrån varandra ideologiskt. Den enda rimliga tolkningen till det märkliga äktenskapet stavas därför: makthunger. Politiska företrädare som är genuint ärliga mot sina väljare och sin ideologi, gör inte sådana fadäser.

Nåväl, i dessa skälvande spröda vårveckor precis innan betygsättning, söker jag förtvivlat efter ljusglimtar: låt mig (i alla fall) slippa sätta streck och undvika f så långt det är möjligt, men icke. Nu när räkningens tid närmar sig, ser jag hur både streck och f hopar sig.

Allt var verkligen inte bättre förr, men att det nuvarande skolsystemet har kollapsat är ett faktum - samtidigt som skolresultaten i Nyköpings kommun inte går som den politiska (oheliga) alliansen vill.