Låt fartkameran gör bättre nytta på annan plats

Signaturen "Miljöpartist" anser att polisens mobila fartkamera bör placeras på andra platser än Fättnaleden.

Signaturen "Miljöpartist" anser att polisens mobila fartkamera bör placeras på andra platser än Fättnaleden.

Foto: Jens Alvin

Insändare2021-11-15 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Polisens mobila fartkamera har under en period nästan dagligen stått placerad på Fättnaleden utanför Orio och Eberspächer. Visst det finns två utfarter, busshållplats och ett övergångsställe. Men det råder fri sikt från samtliga håll, övergångsstället och busshållplats används sällan men då av vuxna. Hastigheten kan vara något hög förbi sträckan, men ej extrem på något vis. I mitt tycke onödigt att använda denna resurs på denna plats då det finns betydligt viktigare sträckor att övervaka. 

Vi har bl.a Lennings väg som passerar tre skolor, vårdcentral, har busshållplatser och flertalet övergångsställen där barn, ungdomar och äldre passerar. På sträckan som passerar högstadieskolan Alfa och Rosenkälla bostadsområde är det dessutom många barn, ungdomar och vuxna som genar över vägen på ett flertal ställen och alla tider på dygnet. Här är även inte sikten den bästa då planteringar, avskärmningar och vägens böjning förhindrar fri sikt. Hastigheten är också hög, stundtals mycket hög trots att det råder 50km/h på sträckan. Buskörning är även det vanligt förekommande. 

Den stundtals höga hastigheten och buskörningen skapar förutom en ökad miljöpåverkan och olycksrisker och även ett ytterst påtagligt och besvärande trafik buller för de boende på Ejdervägen och Serenius väg i Rosenkälla. Så i mitt tycke tycker jag detta är en betydligt bättre plats för polisens mobila fartkamera, så den då på riktigt kan göra nytta för säkerheten och miljön. Gärna alla tider på dygnet.