Lokal för massvaccinering väcker frågor

Jag blir bestört över beskedet att Region Sörmland valt att använda en religiös byggnad för att vaccinera människor i. Skriver Lars Nordquist.

Jag blir bestört över beskedet att Region Sörmland valt att använda en religiös byggnad för att vaccinera människor i. Skriver Lars Nordquist.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-03 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Lista: Här kommer massvaccineringen att genomföras" den 27/01.

Nu har Region Sörmland gjort bort sig. Jag blir bestört över beskedet att Region Sörmland valt att använda en religiös byggnad i Nyköping för att vaccinera människor i. 

Skulle Region Sörmland kunna valt Ica för detta ändamål? Troligen inte ur ett konkurrensperspektiv.
Skulle Region Sörmland kunnat valt ett politiskt partis lokaler för att genomföra vaccinering, med tanke på alla påverkan som troligen hänger på väggarna i lokalen? Säkerligen inte.

Hur kan Region Sörmland då välja att genomföra vaccinering i en så tydligt religiös byggnad med tanke på den påverkan som finns i anslutning till byggnaden. Hur kommer det att kännas för människor med en annan tro? Hoppar dom över att vaccinera sig för att slippa gå in i den byggnaden? Då är det ett stort problem.
Gör om och gör rätt för alla människor som har en annan tro än den som finns i Hjortensbergskyrkan där prästen redan i intervjun pratar om jesus och gud.