Löste Melodikrysset – med vemod

Sista Melodikrysset med radioprogramledaren Anders Eldeman har sänts - men långköraren fortsätter med andra programledare.

Sista Melodikrysset med radioprogramledaren Anders Eldeman har sänts - men långköraren fortsätter med andra programledare.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Insändare2022-07-01 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då jag på midsommardagen löste Melodikrysset kände jag vemod, ty det var det allra sista med Anders Eldeman som lett det sedan 1996. Under många år har det varit en omistlig lördagsrutin att lösa det, som en trygghet i den otrygga tillvaron. Det har oftast varit enkelt, men ändå är det roligt att lösa det, gärna tillsammans med andra i en Facebookgrupp där vi hittar på ledtrådar.

Inte nog med att Eldeman slutar med Melodikrysset – mitt favoritprogram Da Capo, vilket han haft sedan år 2000, läggs ner.

Nu blir det väldigt tomt utan Da Capo. Eldeman har kommit att bli en av de mest folkkära radioprofilerna, som betytt enormt mycket för så många i vårt land. Jag minns de fina programmen Eldemans blandning och Eldeman i P2. Vi är åtskilliga trogna radiolyssnare som kommer att sakna hans behagliga stämma i etern. Det är för mig obegripligt att denna epok är slut.