Lys upp mörkret för förskolebarnen

Agnieszka Franzén tycker att kommunen ska förbättra utomhusbelysningen på förskolan Långsätters gård.

Agnieszka Franzén tycker att kommunen ska förbättra utomhusbelysningen på förskolan Långsätters gård.

Foto: Privat

Insändare2020-12-12 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Coronapandemin tog ett hårt tag om förskolorna i Nyköping, det krävs mycket av pedagogerna och barnen för att få verksamheten att funka och gå runt. Bland annat så är det som på min sons förskola, Långsätter, där de är utomhus så mycket som möjligt under hela dagarna, vilket innebär att man faktiskt är ute från tidig morgon efter frukost till eftermiddag när de flesta barnen blir hämtade runt 16.30.

Som de flesta vet så är det väldigt mörkt på förmiddagarna den här årstiden och det blir mörkt redan vid 15.30 när solen går ner för dagen. 

Min son älskar sin förskola, sina kompisar och pedagogerna som gör ett fantastiskt arbete med våra barn medans vi sköter våra arbeten/skola. Utegården på förskolan som min son går på är stor och härlig. Tyvärr är den väldigt mörk och dyster den här tiden på året, vad beror det på? Jo, att det inte finns belysning på själva springytorna och klätterställningarna/gungställningarna. All belysning går jämte byggnaden vilket gör att resterande förskolegård är ett mörker. 

Hur är tanken då att barnen ska kunna leka ute tidig morgon och på eftermiddagarna när de inte ser något alls!? 

Snälla kommunarbetare som har hand om detta, kom gärna ut en eftermiddag vid 16.00 alternativt en tidig morgon redan vid 07.00 för att kolla hur det faktiskt ser ut. Hjälp våra barn att kunna spendera mer tid ute när de faktiskt ser vart de går (och där pedagogerna kan se barnen).

Så Nyköpings kommun, ser ni oss?