M efterlyser en saklig debatt för Nyköping

Nyköpingsborna ska ha olika politiska alternativ att välja mellan – men de ska veta vad partierna tycker i sak, anser Moderaternas representanter.

Nyköpingsborna ska ha olika politiska alternativ att välja mellan – men de ska veta vad partierna tycker i sak, anser Moderaternas representanter.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2021-06-20 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Moderaterna ljuger” har varit det samfällda svaret från Socialdemokraterna i de tre senaste replikerna på moderata debattartiklar. Såväl gällande vår fråga om fastighetsskatten, vårt inlägg om valfrihet i hemtjänsten och vår text om alla barns rätt att nå sin fulla potential i skolan. Alla har de bemötts av svepande argument om osanning istället för konkreta argument i sakfrågorna. Vi hoppas att det inte är en föraning av valrörelsen, utan en tillfällig svacka och att vi framöver kan föra en politisk debatt som fokuserar på samhällsfrågorna. Vi kommer säkerligen tycka olika om mycket – det är inte konstigt utan ligger i demokratins självklarhet att invånarna ska ha olika politiska alternativ att välja mellan – men låt oss ha det gemensamma målet att Nyköpingsborna ska veta vad vi tycker i sak.

Moderaterna kommer fortsätta debattera de frågor som är viktiga för vår kommun och lägga fram våra lösningar. Kunskapsresultaten i skolan och kvaliteten inom äldreomsorgen kommer alltid vara prioriterat för oss. Hur vi stärker tryggheten när det grova våldet kryper allt närmare är också ett område som behöver tas på största allvar. Vi vill utveckla Nyköping som företagarkommun och stärka arbetslinjen så fler jobbar och färre fastnar i bidragsberoende. Vi kommer jobba för ordning och reda i ekonomin med den självklara utgångspunkten att Nyköpingsborna ska veta vad de får för sina pengar och för att skapa en stabil finansiering av välfärden och kunna utveckla Nyköping hållbart och ansvarsfullt in i framtiden.