Majoriteten struntar i ökade driftskostnader

Att besluta om investeringar på hundratals miljoner är en lätt sak, men att ta höjd för de kraftigt ökade driftskostnaderna är det som verkligen kräver politisk handlingskraft, skriver vänsterpartisten Oskar Sulin.
Bilden: Gnesta avloppsreningsverk.

Att besluta om investeringar på hundratals miljoner är en lätt sak, men att ta höjd för de kraftigt ökade driftskostnaderna är det som verkligen kräver politisk handlingskraft, skriver vänsterpartisten Oskar Sulin. Bilden: Gnesta avloppsreningsverk.

Foto: Andreas Tun Hedfors

Insändare2022-04-30 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till  M: "Vi tar ansvar för VA-problemen" av Anna Ekström, publicerad den 22 april.

Anna Ekström säger att hon tar ansvar för VA-enhetens ekonomiska problem. Men majoriteten låter underskottet på 7 miljoner från förra året belasta skattekollektivet och har inte vidtagit någon åtgärd för att stärka VA-enhetens finansiering för att undvika nya underskott.

Att besluta om investeringar på hundratals miljoner är en lätt sak, men att ta höjd för de kraftigt ökade driftskostnaderna är det som verkligen kräver politisk handlingskraft.
Tyvärr ignorerar Ekström också Vänsterpartiets konkreta förslag om en förstärkning av VA-enheten för att minska sårbarheten i organisationen. Med den takt kommunens ledning vanligen arbetar får vi väl svar på vår motion år 2024.