"Man vågar inte ens låta sin hund bada"

"Jag tror att vi kan lägga lika stor uppfinningsrikedom på att rädda vår planet med ett lika stort engagemang som vi gjort för att förstöra den" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Jag tror att vi kan lägga lika stor uppfinningsrikedom på att rädda vår planet med ett lika stort engagemang som vi gjort för att förstöra den" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto:

Insändare2022-10-14 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan vi blunda för den skada vi skapar på vår planet genom att sprida giftiga bekämpningsmedel och kemikalier?

Jag förstår att det krävs omställningstid för att göra en förändring. Men jag förstår inte varför det bara får fortgå som något naturligt. Javisst, utsläppen och den globala uppvärmningen är högst aktuell, men vi kan inte samtidigt fortsätta förgifta, skövla och våldföra oss på vår planet på det sätt vi gör. När vi förstört själva livsförutsättningen för allt liv på denna planet, hur ska vi då klara av den globala uppvärmningen? Vart ska vi få tag på rent vatten, när bäckar, åar, sjöar och vattendrag är fulla av gifter?

Man vågar inte ens låta sin hund bada i den å och de vattendrag som löper genom de besprutade fälten på grund av bekämpningsmedel. Vi tar det för normalt att inte kunna bada och hämta vatten ute i naturen för att det inte är rent nog. Vi kan koka bort bakterier och naturliga orenheter. Men vi kan inte koka bort giftiga bekämpningsmedel och kemikalier! Så vart får vi då vatten ifrån om det börjar bli mer och mer vattenbrist?

Jag vädjar till att vi alla bistår var och en så gott vi förmår. Välj giftfritt/ekologiskt och så naturligt vi kan i alla lägen och inte bara det vi äter! Det som inte ska användas som föda kan besprutas med högre och farligare halter av gift. Jag tror att vi kan lägga lika stor uppfinningsrikedom på att rädda vår planet med ett lika stort engagemang som vi gjort för att förstöra den. Så att den kan få återgå till en naturlig frisk och harmonisk livsbas för oss alla! Med en stor livsviktig vinst för oss alla denna gång!