Medborgarnas synpunkter försvann i Gnesta

Insändarskribenten är kritisk till att medborgarnas synpunkter inte hörsammas när det nya centrumet i Gnesta planeras.

Insändarskribenten är kritisk till att medborgarnas synpunkter inte hörsammas när det nya centrumet i Gnesta planeras.

Foto: Henrik Norling

Insändare2021-02-01 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu går väl ändå skam på torra land. Alla vi Gnestabor fick för ett antal år sedan tycka till om hur vårt kommande centrum ska se ut. Medborgardialog som de så fint kallade det. Allt från workshop till att vi fick skriva förslag på lappar. Ett förslag över centrum togs fram och ställdes ut. Det presenterades i media. Fattades politiska beslut. Vi kunde se en bild av hur Gnesta skulle se ut i framtiden som tagit hänsyn till våra medborgerliga synpunkter. 

Och sen! En styrelse sammansatt av ”förstå-sig-på-are” ger blanka tusan i förslaget. De leker med pengarna och hyr in en egen ny arkitekt och ritar så om hela förslaget. Och inte nog med det. De ritar byggnader och vägar på mark de inte äger. Föreslår höga stora byggnader på Stora Torget som helt skymmer vattnet. En bilväg utanför knuten för Bokhandeln. Pengarna rullar, medborgares och företagares synpunkter försvann i den nya styrelsens jobb. 
Vart går gränsen för Gnestas slöseri? Det räcker nu. Gå tillbaka till beslutat förslag eller avgå. Jag vill inte vara med och betala för er lekstuga.