Mer underhåll – mindre överraskningar

Det är dags att genomföra mer och smartare förebyggande underhåll, för att slippa framtida vattenläckor, menar debattören.

Det är dags att genomföra mer och smartare förebyggande underhåll, för att slippa framtida vattenläckor, menar debattören.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2022-07-28 08:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköpings vattenläckor har blivit riksnyheter men det är ju inte något en kommun vill bli känd för. 

Läckor kan naturligtvis alltid ske men påverkan för Nyköpingsborna har varit ganska stor den senaste tiden. När vissa drabbas av läckor drabbas vissa av vattenbrist så helt klart verkar det vara dags att genomföra mer och smartare förebyggande underhåll.

Ska man göra mer underhåll kommer det naturligtvis bli dyrare men troligen blir återkommande reparationer av läckor ännu dyrare. Och då inte inräknat läckornas konsekvenser för medborgare och verksamheter i Nyköping. Det är naturligtvis viktigt att man underhåller smart så man får ut mesta möjliga effekt utifrån VA-avgifterna då de inte kan bli hur höga som helst. Dessutom går det inte att genomföra obegränsat med reparationer och underhåll under ett år. Man måste alltså ha en bra plan för att det ska gå i lås.

Genom mer förbyggande underhåll av VA-nätet blir situationen för medborgarna och verksamheterna bättre i Nyköping.