Mer välfärd för lägre kostnader

Insändare 3 december 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "70 år av gemensam välfärd!" 6/11.
Välfärden först säger Catharina Fredriksson (S) och Patrik Renfors (V). Det kanske måste till kraftuttryck för att få oss vanliga invånare att verkligen förstå, hur bra det blivit med 70 års vänsterstyre och hög skatt.
Dyr är välfärden i Oxelösund. 80 öre högre skatt än i Nyköping. Runt 5 000 kr mer per år ska ett hushåll i Oxelösund betala. 
Då borde välfärden vara bättre i Oxelösund? Det finns mer pengar satsade - på välfärden! Tyvärr hänger inte resultat och kvalitet ihop med skatten vi måste betala. Vår skola rankas t.ex. av lärarförbundet på plats 271 av 290 kommuner. 

S + V har inte heller satsat på äldreomsorgen. Sedan 2013 har budgeten ökat med 3 % per år medan kostnaderna ökat 5 % per år. Analysen för perioden 2013–2018 visar på att äldreomsorgen i Oxelösund står för en absolut majoritet av det återkommande budgetunderskottet. (PWC: Granskning av Oxelösunds kommuns vård- och omsorgsnämnd).
Vi är nog många som inte håller med förra partiordföranden Mona Sahlin, SVT 8 sept.1994: ”Om man är socialdemokrat, då tycker man det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är.” Då förstår man varför det inte går att sänka skatten i ett Oxelösund som styrs av S + V.

Vi Kristdemokrater vill ha en bättre välfärd. Ett samhälle som värnar om våra barn och äldre liksom våra pengar. Har 70 års vänsterstyre gjort att vi glömt att man kan pröva annat än gamla hjulspår. 
Mer välfärd för lägre kostnader genom bättre prioriteringar är vårt förslag.


Ämnen du kan följa