Min oro kan vara deras seger i svåra tider

Insändare 20 april 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi går igenom svåra tider just nu och situationen kan ändra hur vi tänker, bemöter andra och hur vi bedömer situationer; ibland med avsikt och mest omedveten.

Den politiska vinden är katalysen i vår process att bedöma situationer och människor i tider när allt inte går som vi önskar. Den starka motståndskraft som står mellan det optimistiska folkets drömmar och verkligheten är vår ekonomiska situation. Problemet handlar inte bara om pengar och världssäkerhet utan också framtidstro och demokrati. Människans mentala kapacitet att skilja mellan den onda och den goda har minskat. Folk kan enkelt luras tro att vad som alltid betraktats som ont kan vara gott för människans välbefinnande.

Ett enkelt exempel är hur en del av det goda svenska samhället som alltid har varit motstånd mot de rasistiska rörelserna och de stödjer dem idag. Vad har faktiskt hänt? Svaret är att vi bara är kloka djur. Den djurliga delen i oss kan närsomhelst tänka och agera fel.

Det är den djurliga egenskapen i oss som agerar i svåra tider. Vi hatar, slåss med varandra, skriker, blir avundsjuka och tar ner varandra i torra och tuffa tider. När vi blir hungriga och det är tufft att hitta mat är det frustration som spelar roll och folk kan utnyttjas.

Det är exakt vad som hände i valkretsarna i det sista valet. Svenska folket förstår nu att det inte gick att lösa ekonomiska problem med samma löfte man har gjort innan valet. Jag hoppas vi blir kloka djur och lär oss från tiden.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa