Mindre pengar till Trosa vårdcentral hotar vår hälsa

"Trosa vårdcentral är inte bara en vårdinrättning" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Trosa vårdcentral är inte bara en vårdinrättning" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Linn Treijs

Insändare2024-06-14 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som invånare i Trosa är jag bekymrad över vad Helena Kock (M) sa i regionfullmäktige den 4 juni. Hon var nöjd med att de regiondrivna vårdcentralerna förlorar patienter till de privat drivna. Detta innebär färre resurser till Trosa vårdcentral, som är den enda vårdcentralen i vår kommunen.

Trosa vårdcentral är inte bara en vårdinrättning; den är avgörande för vårt samhälle. Att minska dess resurser är som att beröva ett sjukhus livsviktiga mediciner. Vårdcentralen är viktig för både akut och förebyggande vård. Genom regelbundna hälsokontroller förhindrar den att små problem blir allvarliga. Minskade resurser hotar denna funktion, vilket kan leda till ökade kostnader och lidande. Helena Kochs inställning visar bristande insikt i invånarnas behov. Jag som socialdemokrat uppmanar henne och andra beslutsfattare att lyssna på oss och förstå de negativa konsekvenserna av en sådan utveckling.

Att skära ned resurserna till Trosa vårdcentral är inte bara ekonomiskt, det påverkar människors liv och hälsa djupt. Det är dags att prioritera invånarnas välbefinnande och investera i vår gemensamma vård.
Jag tycket att Helena Koch som även är ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Trosa, ska företräda Trosa kommuns invånare och inte vara nöjd med en sämre primärvård för oss i Trosa kommun.