Mitt bidrag: Så kan torgen i Nyköping bli

Insändarskribenten har flera idéer om hur Nyköpings torg ska bli trevligare. Arkivbild

Insändarskribenten har flera idéer om hur Nyköpings torg ska bli trevligare. Arkivbild

Foto: Sebastian Lundqvist

Insändare2024-08-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hoppas verkligen att kommunen tar till sig kritiken gällande byggcontainern på torget och avbryter tanken på ytterligare ett café på Stora torget. Varför duger inte Kumlins konditori och Mårtens hus trädgårdscafé.

Känns som kommunen behöver hjälp med att tänka större. Det finns så mycket kreativa personer som bor i kommunen så kom fram och presentera era idéer.

Mitt bidrag: Satsa på Stora torget och gör det till ett levande torg med en bredd på utbudet, foodtrucks, grönsakshandlare, slaktare, fiskare, hemslöjd, knallar, föreningar med mera. Börja med att dela ut flygblad och tala med knallar på de större marknaderna nära oss exempelvis Gnesta, Trosa, Oxelösund. Torget kommer snabbt att fyllas av verksamheter.

För att få plats med alla stånden breddar man trottoaren på stadshussidan på Slottsgatan. Dessa stånd kopplar samman Stora torgets och Döda torgets stånd. För en låg kommunal kostnad har Nyköping blivit känt för att ha en levande torghandel. Efterlyser fler idéer från kommunens innevånare. Intressant att höra vad kommunen tycker om förslaget.