Moderater ute på hal is

Detta beteende att hantera en konflikt som i grunden gäller sättet att leda partiet och människosynen är katastrofalt för framtiden, skriver insändarskribenten

Detta beteende att hantera en konflikt som i grunden gäller sättet att leda partiet och människosynen är katastrofalt för framtiden, skriver insändarskribenten

Foto: Hanna Franzén/TT

Insändare2020-12-18 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På 60 talet när mitt politiska intresse vaknade så sa man att högerpartiet eller som dom idag heter Moderaterna var ett parti för direktörer grevar och baroner.
Jag kan bara dementera detta så har inte varit fallet tills nu, nu visar det sig att gamla ledningen i Moderaterna Nyköping tar tag i taktpinnen och försöker kväsa demokratigruppen i partiet.

Detta beteende att hantera en konflikt som i grunden gäller sättet att leda partiet och människosynen är katastrofalt för framtiden. Nej, när man som ledare och ledningsgrupp blir utred för främlingsfientlighet med mera och endast säger: "det ser jag positivt på". Då är det något fel på den egna inställningen till omvärlden och även till partiprogrammet.

När sedan kurser ställs på vänta för demokratigruppens medlemmar, ja då har man visat att även straff och härskarteknik råder. Och då man till slut säger att konflikten löses genom administrativa åtgärder, ja då är man väl tillbaka på 50-talet och det vill inte vi demokratiska moderater. Vi vill ha ett parti för alla där alla är välkomna och med högt i tak utan bannor bestraffningar med mera.

Hoppet finns i att många kommunalråd i länet lämnat länsförbundet i protest så denna gång gäller det att demokratigruppens krav genomförs innan gamle gruppen helt förstört partiet. Det är 2020 och inte 1820.