Moderaterna ett parti för eliten

Moderaterna är inte ett parti för någon person som behöver göra rätt för sig för att ha råd med brödfödan.
Skriver insändarskribenten.

Moderaterna är inte ett parti för någon person som behöver göra rätt för sig för att ha råd med brödfödan. Skriver insändarskribenten.

Foto: Hanna Franzén/TT

Insändare2020-12-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det för surr om Moderaterna i Nyköping egentligen? Var ligger nyhetsvärdet? Om man som arbetare, längst ner på samhällspyramiden, väljer att kliva in i ett parti, och dessutom väljer att ta strid mot den mäktiga ekonomiska elit som utgör styret för Moderaterna, så är det väl inte särskilt otippat vem som kommer att gå vinnande ur den striden? Ändamålet helgar medlen.

Moderaterna är inte ett parti för någon person som behöver göra rätt för sig för att ha råd med brödfödan. Det har det aldrig varit, och det kommer det aldrig att bli heller, för den delen. Det är ett parti för den som kan betala för sin frihet, sin sjukvård, sin fria rörlighet och sin universitetsexamen. I ett ojämlikt samhälle. 

Moderaterna är ett parti som förespråkar att den som har pengar alltid vinner och styr och får sin vilja igenom mot den mindre bemedlade, så länge man följer lagen. Men det är pengarna och eliten som styr i deras vision om ett moderat samhälle. Det är en politik som inte handlar om att stå upp för jämlikhet, frihet och broderskap. 

Det är milsvid skillnad mellan moderat politik och liberal politik. Ibland undrar man om moderaterna vill ha ett samhälle över huvud taget, eller om de bara vill bedriva en politik som handlar om att godtyckligt härska över andra? En politik som inte förespråkar samexistens i nuet. Så vem blir förvånad när samexistensen och det demokratiska urvalet inte fungerar inom just själva partiet? Är du verkligen förvånad, herr och fru Svensson? Eller blev du bara lurad?