Moderaterna stärker skolorna i Trosa

Moderaterna satsar på skolorna i Trosa, bland anant har Skärlagsskolan byggts ut till dubbel kapacitet och köks- och matsalskapaciteten i skolorna har utökats, skriver Michael Swedberg (M).

Moderaterna satsar på skolorna i Trosa, bland anant har Skärlagsskolan byggts ut till dubbel kapacitet och köks- och matsalskapaciteten i skolorna har utökats, skriver Michael Swedberg (M).

Foto: Emilia Lindell

Insändare2022-03-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Moderaterna i Trosa kommun vill skapa en skola och förskola i Sverigetopp med målet att vara bland landets 10 procents bästa skolkommuner. Alla elever ska ges förutsättningar att under trygga förhållanden bygga en bra framtid på egna meriter. Vi kommer fortsätta att ge extra stöd till de elever som behöver det, bland annat genom vår utbyggda Elevhälsovård. 

Trosa kommun växer och därför har vi byggt nytt och fräschat upp inom skolverksamheterna. Skärlagsskolan har byggts ut till dubbel kapacitet och köks- och matsalskapaciteten i skolorna har utökats. Fornbyskolan får ytterligare en skolbyggnad. Andra skolor har renoverats och byggts till. Utemiljöerna och byggnaderna i förskolan utvecklas och renoveras för att öka våra barns trivsel och utvecklingsmöjligheter. 

Skolan är kommunens viktigaste verksamhet. Bara under 2021 och 2022 har hittills 22 miljoner kronor tillförts skolans verksamhet. Utöver detta ökar skolornas resurser när nya elever kommer till skolan genom elevpengen som följer varje elev. Kompetensutveckling sker kontinuerligt för våra lärare att anpassa undervisning och bättre kunna möta alla elevers behov. 

Vi vill stimulera elevernas lust och mod till lärande, skapa ökad trygghet och arbetsro. Forskning visar att höga positiva förväntningar ökar elevers lärande i skolan. Därför vill vi fortsätta att skapa högre och mer positiva förväntningar på våra elever. 
Ta vara på din kommun! Du skall kunna lita på att den fungerar väl. Det bästa sättet att göra det är att rösta på Moderaterna i valet den 11 september.