Moderaterna vill sitta i hundkoppel hos SD

Visst ser vi väljare, visst förstår vi att flertalet partier försöker göra sverigedemokraternas förslag till sina egna, skriver signaturen Realist".

Visst ser vi väljare, visst förstår vi att flertalet partier försöker göra sverigedemokraternas förslag till sina egna, skriver signaturen Realist".

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2021-09-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

2011 var ett stort år ur politisk synvinkel. Det var då Moderaterna utan någon längre betänketid kom överens med bland annat Miljöpartiet. Överenskommelsen gällde integration och migration. Fredrik Reinfeldt ville ha ordning och reda, han lovade dyrt att samhället skulle göra stora vinster i och med detta. Baktanken fanns såklart också, Sverigedemokraterna måste lämnas utanför i kylan.

Idag kommer notan, staten och kommunernas kostnader vad det gäller migrationen rusar. Arbetslösheten är rekordhög, segregation och kriminalitet tillhör vardagen. Det är knappt så vanliga människor orkar reagera över så gott som dagliga skjutningar och en massiv droghandel. 

Någonstans här börjar politikerna klia sig i huvudet. Den politiska linjen sviktar hos framför allt Moderaterna. En och en är de villiga att gå som hundar i koppel efter sverigedemokraternas politiska agenda.

Visst ser vi väljare, visst förstår vi att flertalet partier försöker göra sverigedemokraternas förslag till sina egna. Men vi väljare är inte så lättlurade. Sverigedemokraterna har visat sig vara det mest pålitliga alternativet. De står fast vid sina värderingar och sin politiska plan. Så en röst på Sverigedemokraterna verkar vara allt mer tilltalande. Det Sverige behöver nu är stabilitet och förnuft inte mer skygglappar och märkliga överenskommelser.