Moderaternas bord är dukat – men med vad?

Insändare 18 november 2022 06:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Socialdemokraternas insändare gällande att Moderaterna i Oxelösund kommer till dukat bord.

Visst är det som ni skriver, att bordet är dukat, men frågan är med vad. De satsningar som kommunen gjort på nya skolor har kantats av en rad frågetecken och farhågor vilket dock tystats ner av kommunledningen. Från att tidigare ha haft en högstadieskola delas nu eleverna upp och om intresset är att ha nära till skolan, kanske för att andra transportmedel än fötterna inte är möjligt, så kommer Moderaterna att stå inför ett integrationsmisslyckande av stora mått.

Förutsättningarna för de boende i ”Norra centrum”, det vill säga hyresfastigheterna i kvarteren kring Esplanaden, skiljer sig markant från resten av kommunen, och här bor en stor del av kommunens skolbarn. Om alla dessa hamnar på Oxelöskolan krävs att Moderaterna avsätter stora medel för att alla elever ska få samma möjligheter att utvecklas. Vem ska lyfta de svaga eleverna i klassen när de starka eleverna går på andra skolor?

Frågan är om inte Moderaterna hellre hade haft ett odukat bord med egna valmöjligheter än ett bord som dukats för soppa.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa