Motorcyklisterna blev en skräckupplevelse

"Plötsligt körde en motorcykel om mig på insidan samtidigt som en annan körde om mig på utsidan" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Plötsligt körde en motorcykel om mig på insidan samtidigt som en annan körde om mig på utsidan" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2022-09-12 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så obehagligt! När jag för en tid sedan åkte från Trosa såg jag massor av motorcyklar på mataffärsparkeringen.

Förarna såg ut att ha tagit rast och jag tänkte att de troligen skulle köra om mig på väg mot Hölö! Mycket riktigt! När jag var på första raksträckan efter korsningen lät det som om flygplan var på väg bakom mig. Strax körde den första motorcykeln om mig när jag höll lagstadgade 80 km/tim.

Det lät som ett kanonskott, motorcykeln försvann utom synhåll på några sekunder, körde kanske i cirka 120 km/h! Det var bara början! Alla motorcyklarna kom i oerhört hög hastighet och körde förbi mig trots att det kom mötande trafik, de körde så nära min bil att jag kunnat peta på dem om fönstret varit öppet! Så obehagligt.

Jag ville inte köra utanför den vita kantlinjen på höger sida, ute i vägrenen, eftersom där ofta finns cyklister. Men det tyckte motorcykelförarna att jag skulle göra så plötsligt körde en motorcykel om mig på insidan samtidigt som en annan körde om mig på utsidan!

Vilken känsla! Innan jag kom fram till avfarten mot Mörkö hade alla motorcyklisterna passerat mig! Ingen av dem körde lagligt – de tycktes tävla om att komma först fram. Det var en skräckupplevelse! Alla borde ha blivit av med sitt körkort efter det beteendet!