MP: Biltema måste lämna en skogsridå mot Brandkärr

Vi i MP tycker att Brandkärr måste kompenseras med mer grönska, för att minska störningarna från trafiken på E4. Skriver Kajsa Andersson och Mats Dellrud, ordförande Miljöpartiet de gröna i Nyköping.

Vi i MP tycker att Brandkärr måste kompenseras med mer grönska, för att minska störningarna från trafiken på E4. Skriver Kajsa Andersson och Mats Dellrud, ordförande Miljöpartiet de gröna i Nyköping.

Foto: Fredrik Ericsson

Insändare2021-10-26 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Avverkning i Brandkärr – MP var är ni?" Publicerad den 9 oktober.

Agneta Kumlin undrar var MP är när skog ska avverkas i Brandkärr för etablering av Biltema. Det aktuella skogsområdet var utpekat i detaljplanen för etablering som ett verksamhetsområde med sällanköpshandel och småindustri. Därför kunde marken säljas till Biltema.

Vi beklagar verkligen valet av mark och vill förklara hur vi vill att kommunen agerar i framtiden vid nyetableringar:

Undersök om det redan finns tomma lokaler som kan användas för aktuell verksamhet.

Undvik planlagd mark som kräver större ingrepp på t ex skogs- och grönområden, jordbruksmark etc.

Även om det finns gamla beslutade detaljplaner, så ska kommunens gällande riktlinjer m m kunna påverka vilka delar av en gammal detaljplan som i första hand ska användas. Annars måste vi uppdatera gamla detaljplaner för att de ska följa dagens krav och riktlinjer.

Vi i MP tycker att Brandkärr måste kompenseras med mer grönska, för att minska störningarna från trafiken på E4. Vi kommer att driva på Biltema att lämna en skogsridå mot Brandkärr. Kommunen borde kunna plantera nya träd och annan vegetation längs med Brandkärrsvägen, för att bilda en ljuddämpande ridå. Vi hoppas också att många Brandkärrsbor får jobb på Biltema.

MP är det minsta partiet i den styrande majoriteten. För att vi ska nå framgångar i klimatarbetet, så behöver vi stöd från Nyköpings befolkning att påverka övriga partier att stötta hållbara och klimatsmarta beslut.