MP den stora förloraren i klimatdebatten


Den stora förloraren i den allt mer högljudda klimatdebatten är...Miljöpartiet. Skriver Stefan Karlsson.

Den stora förloraren i den allt mer högljudda klimatdebatten är...Miljöpartiet. Skriver Stefan Karlsson.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-09-27 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den stora förloraren i den allt mer högljudda klimatdebatten är...Miljöpartiet. Till det stundande parlamentsvalet i Tyskland har Die Grünen tappat rejält med mark sedan början på året. I det just avslutade Stortingsvalet i Norge hamnade De Grønne under fyraprocentspärren. I Sverige dansar Miljöpartiet kring riksdagsspärren och de bägge språkrören ligger stadigt i botten på de förtroendemätningar som publiceras.
I medierna pumpas det dagligen ut ny propaganda om människans påverkan på klimatet. Den ena forskaren efter den andra uppträder som domedagsprofeter och förkunnar att det snart är för sent. Miljöpartister själva slår sig för bröstet och intalar oss att de är den självklara garanten för kommande generationers överlevnad.
Ändå lyfter det inte för Miljöpartiet i Sverige. Vad kan det då vara som gör att 96 procent av landets röstberättigade väljer andra partier? Jag vet varför jag inte tänker rösta på Mp och det har lite med deras verklighetsbild att göra. Då talar jag inte bara om klimatet.