MP: Det är Höglander som är snurrig

Påståendet om MP:s negativa inställning till vindkraft har Höglander helt gripit ur luften och i sin insändare ”Snurrig vindkraftdebatt” snurrar han till det än värre. Skriver Björn Johansson  (MP).

Påståendet om MP:s negativa inställning till vindkraft har Höglander helt gripit ur luften och i sin insändare ”Snurrig vindkraftdebatt” snurrar han till det än värre. Skriver Björn Johansson (MP).

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Insändare2020-09-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändare i SN 4/9 2020 med rubriken ”Snurrig vindkraftdebatt”

Det blev inte många rätt när Oxelösundscenterns gruppledare, Bo Höglander, med sin insändare (SN 20/8 2020) gav sig in i vindkraftdebatten. Faktiskt inga, när han påstod att en centermotion med rubriken: ”Gör Oxelösund till en ledande vindkraftkommun!” Hade lämnats i december 2014, men fått ett svalt mottagande och att ”Miljöpartiets företrädare var mest skeptiska och inte ville se någon vindkraft i kustkommunen”. Detta trots att vi redan då lämnat in flera MP-motioner med förslag om andra vind-, sol- och vågkraftsatsningar i kommunen. Men C-motionen som Höglander hänvisar till var i själva verket inlämnad hela tre år tidigare och bifallits (!) av Kommunfullmäktige. Påståendet om Miljöpartiets negativa inställning till vindkraft har Höglander helt gripit ur luften och i sin insändare ”Snurrig vindkraftdebatt” snurrar han till det än värre genom att ändra sitt tidigare påstående till att MP ”avvisat en C-motion om utbyggd vindkraft”. 

För att ”avvisa” en motion, Bo Höglander, måste man yrka avslag på densamma och något sådant avslagsyrkande finns inte i kommunfullmäktiges sammanträdesprotokoll, vare sig från MP eller något annat parti. Höglanders angrepp på MP i vindkraftfrågan ter sig därmed något bisarrt.

Än mer bisarrt blir det i skenet av Höglanders agerande vid KF:s behandling av en MP-motion om solceller på taket till den nya Oxelöskolan då han helt lade ner sin röst, trots att han då tidigare efter två MP-motioner om solceller på kommunala byggnader själv lämnat in en likalydande motion. Snurrigt är ordet.