Munskydd och trängsel i kollektivtrafiken

Den 7 januari infördes rekommendationer avseende munskydd i kollektivtrafiken. Det är ett slag i luften där munskyddsbärare inbillar sig minska risken för smitta.
Skriver insändarskribenten.

Den 7 januari infördes rekommendationer avseende munskydd i kollektivtrafiken. Det är ett slag i luften där munskyddsbärare inbillar sig minska risken för smitta. Skriver insändarskribenten.

Foto: Marie Bremberg

Insändare2021-01-12 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 7 januari infördes rekommendationer avseende munskydd i kollektivtrafiken. Det är ett slag i luften där munskyddsbärare inbillar sig minska risken för smitta. Det är en rekommendation, alltså inget tvång som en del felaktigt hävdar. Det är upp till individen att själv besluta om användning av munskydd. Jag har personligen inte sett några tydliga evidens för att munskydd verkligen gör skillnad. Ökad användning av våra resurser blir resultatet med munskydd. 

Något jag däremot är övertygad om kan bidra till minskad smitta är färre resande samt att hålla avstånd till sina medresenärer. Har vid upprepade tillfällen sett fullpackade stadsbussar i Nyköping. Bussarna åker främst från centralt belägna stadsdelar, med ombord trängs ungdomar som är på väg till högstadieskolorna. Att använda apostlahästarna och gå några kilometer till skolan verkar vara för mycket begärt av dagens ungdom. Inte undra på att folkhälsan är som den är.