Något är väldigt fel inom socialtjänsten

Insändare2023-09-16 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad händer på socialtjänsterna i landet? Vem bär ansvaret? Är det cheferna eller socialsekreterarna/handläggarna? Eller både och?

Har ni kunnighet och någon form av empati för dessa barn och ungdomar? Er teori verkar vara att barnen ska hem till sina föräldrar. Till vilket pris som helst? Blir ofta katastrofala följder för dom. Verkar inte spela nån roll att det är en destruktiv miljö, som dom kommer tillbaka till. Barnen går väl i första hand. Inte föräldrar. Ni måste se varje individ för sig och dess behov och det bästa för den personen. Socialtjänsten har fått väldigt mycket kritik genom åren.

Hur kan ni bara se på om vad som händer? Förmodar att beslut kan ändras, till barnens bästa. Undertecknad skulle inte sova gott om nätterna, när felaktiga beslut tas. Nu är det väl snart slut på, att ni kan dölja allt genom sekretess. Regering vill ha en fullständig öppenhet mellan flera instanser för barnens bästa. Det gäller er, skola, polis. Ingen instans ska uteslutas, det finns fler att tänka på. Detta beslut måste tas omgående, det kan inte vänta. Svenska folket, vi måste reagera och agera för barnens psykosociala mående.