Nato – eller inte?

Att inte gå in i Nato är att sätta Sverige i riktigt utsatt och riskabelt läge, skriver "Röstberättigad och skattebetalare".
Bilden: Utrikesminister Ann Linde (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) på en pressträff efter ett möte där det nya säkerhetshotet mot Sverige analyserades.

Att inte gå in i Nato är att sätta Sverige i riktigt utsatt och riskabelt läge, skriver "Röstberättigad och skattebetalare". Bilden: Utrikesminister Ann Linde (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) på en pressträff efter ett möte där det nya säkerhetshotet mot Sverige analyserades.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-03-29 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det torde väl inte finnas något bättre tillfälle för Sverige och Finland att ansöka om ett Natomedlemskap än just nu! Varför? Jo, Ryssland/Putin har fullt upp med att kriga i Ukraina varför Putin inte har kapacitet och ork att även föra ett "ord- eller hotkrig" mot Sverige och Finland. Vi har troligen redan halva foten inne i Nato och är välkommen in med även den andra. 

Att inte gå in i Nato är att sätta Sverige i riktigt utsatt och riskabelt läge. Kan våra politiker ta sitt ansvar om Ryssland invaderar Sverige? Att leva med historien beträffande neutraliteten är ett passerat kapitel – Putin har visat detta. Ukraina har visat att om man inte är med i Nato så slåss man ensam, om än med hjälp med material och känslor.