Nattlig terror i Stigtomta

Terror är ett starkt ord, men bättre kan inte sägas om det busliv som pågår i Stigtomta, skriver insändarskribenten. EPA-traktorn på bilden har ingen koppling till insändaren.

Terror är ett starkt ord, men bättre kan inte sägas om det busliv som pågår i Stigtomta, skriver insändarskribenten. EPA-traktorn på bilden har ingen koppling till insändaren.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-10-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Terror är ett starkt ord, men bättre kan inte sägas om det busliv som pågår i Stigtomta. Delar av samhället tas på kvällar och nätter alltför ofta över att ett gäng med A/EPA-traktorer och vanliga bilar med buskörning, streetrace och bangande med smällare eller om det till och med skjuts. Nu dras inte alla över en kam, men… I lördagsnatt pågick buskörningen vid ICA Nära mellan kl. 21 - 03 utan uppehåll med höga motorljud och sladdande.sex timmars oljud!

Polis kontaktades, en polis i Linköping svarade. Hon visste inte ens var Stigtomta låg. Sick! Så har vi det, vi som bor utanför stan. 

Kyrkan bjöd, säkert med gott syfte, in motorungdomarna för några veckor sedan. De lär ha fått pizza, vem tackar nej till det i den åldern? Men efteråt, då kördes gräsplanen vid ICA sönder, musiken dånade, en gatlykta på Tängstavägen kördes ned och det var allmänt oroligt. Halleluja!

Vad händer nästa gång? Man kör redan på gångvägarna, är det en hundägare på kvällspromenad som blir överkörd då?

Vi som bor i husen på höravstånd från ICA får både kvälls- och nattro förstörd. Så kan vi inte ha det. De här omogna ungdomarna, även om de fyllt 18 år, har föräldrar. Det är ni som har ansvar för det som era ungdomar håller på med! Till dess gäller 112, varje kväll om det behövs!

Även markägaren vid ICA behöver se över sitt ansvar. Det kan inte vara meningen att det ska vara sladdbana runt butiken eller att överhuvudtaget kunna vara på parkeringen utanför öppettiderna. Det finns om inte annat, vaktbolag.

Och vilka ungdomar eller föräldrar återställer gräsplanen?