Naturskyddsföreningen gör en stor insats

Avsaknaden av kunskap och bristande lokalkännedom om naturreservatet Janstorpsskogen utmärker den ologiska skogsbruksbeskrivning som Lars Blomqvist framför i SN 26/9.
Skriver Sven Jonsson.

Avsaknaden av kunskap och bristande lokalkännedom om naturreservatet Janstorpsskogen utmärker den ologiska skogsbruksbeskrivning som Lars Blomqvist framför i SN 26/9. Skriver Sven Jonsson.

Foto: Fredrik Ericsson

Insändare2021-10-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på ”Naturskyddsföreningen går vilse i skogen" publicerad den 26 september.

Avsaknaden av kunskap och bristande lokalkännedom om naturreservatet Janstorpsskogen utmärker den ologiska skogsbruksbeskrivning som Lars Blomqvist framför i SN 26/9 under rubriken "Naturskyddsföreningen går vilse i skogen".

0m något gått vilse så är det Lars tankar när han påstår att Naturskyddsföreningen har föga förstånd om naturens dynamik.

Det framförda debattinlägget saknar verklighetsanknytning till det hänsynslösa vandaliseringsingrepp som skett i delar av Janstorpsskogens naturreservat.

I ett tidigt skede av verksamhetsplaneringen för Arnöområdet undantogs Janstorpsskogen från bebyggelse. På initiativ av Nyköpings Frisksportklubb kunde området tillgängliggöras för alla genom anläggning av motionsbanor, skidspår, strövstigar och rastplatser.

2010 bildade Nyköpings kommun "Janstorpsskogens naturreservat" för att långsiktigt säkerställa ett grönområde till Arnöbornas livsviktiga friluftsaktiviteter.

Vi får vara tacksamma för att Naturskyddsföreningen vill hjälpa den nuvarande befolkningen på Arnö att få vistas i sitt omtyckta naturreservat.