Nej, vi är inte tysta än!

Insändare 13 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Torsdagens reportage i SN om ”Matkasseuppror i hemtjänsten har tystnat” fick mig att bli arg, ledsen och oerhört besviken på vård- och omsorgsnämnden.

Har väl aldrig jobbat så mycket i motvind som jag gjort i frågan Mathems vara eller inte vara. FEL – vi är inte tysta än! Vi är många som fortfarande jobbar för att få rättvis behandling av kommunen. 

Mathemskassen måste väl nu bli mycket dyrare, för de pensionärer som inte har släkt och vänner som kan handla åt dem i en närbutik. Allt bränsle till fordon har sedan i maj 2021 stigit med i runda slängar 10 kr/liter, å en värre kommer det att bli. För visst är det så att kommunen betalar frakten på den mat som körs från Stockholm till Nyköping. Alltså våra skattemedel går till Stockholm i stället för att stanna kvar i vår egen kommun, om ni lät affärerna i Nyköping stå för den tjänsten. Både billigare och miljövänligare skulle det vara. 

Nej du Marie Jonsson, tystnat har vi inte gjort och kommer heller inte att göra.

Ta bort denna orättvisa behandling av oss som måste anlita hemtjänsten för att få en dräglig tid trots sjukdom och andra händelser i livet. Använd sunt förnuft hjälp oss i stället för att stjälpa oss. Det är inte kul att bli gammal i Nyköpings kommun.

Till er alla där ute i kommunen som är missnöjda med att inte själva få bestämma var du ska lägga dina pengar på matinköp. Vill jag påminna att det är val om sex månader.

Till sist en fråga? Har bett om svar av kommunen i både SN och i brev. Har brevet hamnat i papperskorgen innan någon svarade, eller? 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa