Ni har lyckats förstöra en välfungerande verksamhet

Insändarskribenten är missnöjd med att hemtjänsten i Jönåker las ner och flyttades till Nyköping, och att maten numera måste beställas via dator.

Insändarskribenten är missnöjd med att hemtjänsten i Jönåker las ner och flyttades till Nyköping, och att maten numera måste beställas via dator.

Foto: Gorm Kallestad

Insändare2022-08-02 07:41
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stort tack till de politiker och tjänstemän som ansvarar för äldrevården i Nyköpings kommun. Tack för att ni lyckats med bedriften att än en gång besanna uttrycket "Det var bättre förr". Genom att lägga ned hemtjänsten i Jönåker och flytta den till Nyköping har ni lyckats förstöra en välfungerande gruppverksamhet som genom personalens lokala förankring skapat trygghet för oss gamla. 

Tidigare har man även ersatt hemtjänstpersonalens inhandling av matvaror med beställning via dator och hemleverans av varorna från Mathem i Stockholm. Förutom osäkra leveranser, någon gång helt uteblivna, har beställningarna av medicin försvårats, hantering av returflaskor och hjälp att bära matkassar från ytterdörren till köket helt uteblivit.

Hur påverkar dessa matleveranser miljön? Samma varor finns ju redan på nära håll i Nyköping. 

Hittills har ingen frågat oss gamla om följderna av alla beslut. Det ryktas om ytterligare förändringar i städning och inköpsrutiner. Någon information har ej erhållits.

Snart är det val. Det är hög tid att fråga hur de olika partierna vill agera för att förhindra att äldrevården styrs av befattningshavare som prioriterar kronor och minuter före omsorg och trygghet.