Kalla fakta avslöjar ingenting unikt

" SD:s smutskastningsfabrik är sedan länge den överlägset starkaste enklaven i svensk politik." skriver insändarskribenten. Arkivbild

" SD:s smutskastningsfabrik är sedan länge den överlägset starkaste enklaven i svensk politik." skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Tim Aro/TT

Insändare2024-05-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är ledsen, TV4, men ni spelar bara Sverigedemokraterna i händerna. Vad public service än gjort de senaste decennierna för att smutskasta högern har det bara lett till kontraproduktiv tillväxt. SD:s smutskastningsfabrik är sedan länge den överlägset starkaste enklaven i svensk politik. De vann smutskastningsracet; det är dags för vänstern att bli efterklok.

Jag identifierar mig som vänster och socialist men jag kan inte ta Kalla faktas granskning på allvar med verklighetsbilden i behåll. Journalistkollegor: har ni jobbat på nästan vilket stort företag som helst? Sverigedemokraterna är ett av Sveriges största partier med ett miljontal väljare. Kalla fakta avslöjar ingenting unikt: det är så här det låter överallt, anonyma konton eller ej.

Jag önskar att vänstern kunde återgå till att odla och förädla sin ideologi istället för att smutskasta sina motståndare. Högern har några decennier på sin sida. Vi har hundratals, kanske tusentals år av egalitär evolution på vår. Unga människor som börjat genomskåda de nyliberala eufemismerna tänker inte på romarriket, de tänker på Olof Palme. Skörda den potentialen istället för att spegla Sverigedemokraternas smutskastningsfabrik.