NK-villan får inte gå i konkurs

NK-villans vänner och NK-villans café tillsammans är det vinnande konceptet och sammantaget en stor tillgång för Nyköpingsborna liksom för tillresande utifrån. Skriver Östen Nilsson.

NK-villans vänner och NK-villans café tillsammans är det vinnande konceptet och sammantaget en stor tillgång för Nyköpingsborna liksom för tillresande utifrån. Skriver Östen Nilsson.

Foto: Torbjörn Andersson

Insändare2020-09-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "NK-villan i Nyköping kan gå i konkurs: "Tomt i kassan" publicerad 9/9.

NK-villan är ett hus ägt av kommunen. Däremot kan föreningen NK-villans vänner, som hyr delar av huset, hamna i den situationen vilket torsdagens artikel i SN handlar om. Och föreningens situation är verkligen mycket prekär. Artikelns beskrivning är riktig och lyfter på ett bra sätt fram föreningens dilemma. Ett dilemma som många andra ideella föreningar för övrigt hamnat i. Vi i NK-villans vänners styrelse kämpar på alla upptänkliga sätt för att undvika att det hela ska sluta i katastrof och någonstans finns, trots coronapandemins förödande effekter, en stark tro på att det hela ska få ett positivt slut. Många av tidningsläsarna har reagerat med förskräckelse. Föreningens kulturutbud har blivit en självklarhet för väldigt många och man vill ha den kvar. I föreningens verksamhetsmål står bland annat att ”NK-villan ska vara öppen och tillgänglig för alla” och det är en målsättning värd att kämpa för.
Artikeln nämner inget om NK-villans café som ju är den andra hyresgästen. Även de har drabbats hårt av pandemin men har med kreativitet och mycket hårt arbete hittills kunnat klara sig från undergång. Jani Toppinen och hans personal är verkligen värda en stor eloge för detta.
Det är i verkligheten så att NK-villans vänner och NK-villans café tillsammans är det vinnande konceptet och sammantaget en stor tillgång för Nyköpingsborna liksom för tillresande utifrån.