"Nog det sämsta kommunen gjort hittills"

Insändarskribenten vill hellre att möjligheten att få hjälp med att gå och handla ska finnas, istället för att maten beställs. Arkivfoto
Insändarskribenten vill hellre att möjligheten att få hjälp med att gå och handla ska finnas, istället för att maten beställs. Arkivfoto

Insändare 31 mars 2023 21:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är snart två år sedan Nyköpings kommun beslutade om att ta bort en insats för oss som behöver hjälp med bland annat inköp av matvaror. I mina ögon är det nog det sämsta kommunen gjort hittills. Det var en artikel för en tid sedan i SN där vård- och omsorgspersonalen berättade om vinsten på fyra miljoner ni gjorde på detta beslut. Vilket jag och fler med mig har svårt att förstå. Vilken avdelning fick del i dessa pengar? 

Skulle vara roligt att få veta om alla rykten är sanna, men jag är osäker på om personalen kommer att berätta detta. Om hur många som hoppade av inköpet från Mathem och hur många som har mått dåligt av detta, att inte kunna få den här hjälpen att gå och handla. Bara detta att träffa lite folk och se annat än lägenheten. Kanske enda kontakten vissa av oss äldre har. Men hänsyn till sådant har vi inte sett.

Några av pensionärerna har köp tjänsten att få gå och handla tillsammans med hemtjänsten och ansökt då om Rut-avdrag. Eftersom kommunen betalar fraktavgiften till och ifrån Bromma, där Mathem utgår ifrån, skulle ju de som köpt tjänsten att gå och handla få ett bidrag, eller?

När kommer kommunen att redovisa alla kostnader ni har med att Mathem kör över tolv mil enkel resa. För inte körs bilarna på luft. Och varför är det inte lag på att ha vinterdäck? Det hände ju i vintras att chauffören inte körde ut varorna på landet för det var för halt. Han hade dåliga däck. Trafiksäkert?

Nytt styre i kommunen och jag vet att många i den nya ”regeringen Nyköping” har åsikten att man i första hand ska gynna sina egna affärsidkare inom kommunen. Så nu står mitt hopp till er att ni gör vad som är bäst för oss. Inte bara äldre utan hela Nyköping tjänar på det. Våra skattemedel går tillbaka till oss själva.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa