Gör något för att blåsa liv i Östra Storgatan

"Lyckades vi? Nej, det är ett märkligt Törnrosa-skimmer över Östra Storgatan" skriver insändarskribenten självkritiskt.

"Lyckades vi? Nej, det är ett märkligt Törnrosa-skimmer över Östra Storgatan" skriver insändarskribenten självkritiskt.

Foto: Malin Stenberg

Insändare2023-08-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är Stadsbron i Nyköping som delar staden i en aktiv del och en mindre aktiv del. Så har det varit i många år.

Undertecknad var med och bildade Centrumföreningen i Nyköping för många år sedan med förhoppning att blåsa liv i Öster, Väster klarar sig ändå utan större engagemang. Lyckades vi? Nej, det är ett märkligt Törnrosa-skimmer över Östra Storgatan. Nu är ju gatan helt bilfri som det heter. Åtminstone på papperet. Frågan är om affärsidkarna och krogägarna på Öster tillsammans med kommunen och Nysam (ersatte Centrumföreningen) hade någon gemensam strategi för Öster innan aktiveringen av bilfritt? Inget som märks ännu i alla fall.

I första hand är det ju givetvis entreprenörerna själva på Öster som borde se till att blåsa liv i aktiviteten här och ordna kontinuerligt återkommande publika arrangemang som lockar och en kraftigare marknadsföring vad man säljer och erbjuder! Hela Storgatan, Väster och Öster skulle kunna marknadsföras betydligt starkare utåt om det här sker.

Nyköping är en trevlig stad för invånare och besökare och handel och restaurang och krogliv är en mycket viktig faktor i sammanhanget!