Nu har välfärdsslakten börjat i Sverige

"Det är löjeväckande att se hur statsminister Ulf Kristersson, med sluga formuleringar, förvarar nedskärningar i vård och omsorg" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Det är löjeväckande att se hur statsminister Ulf Kristersson, med sluga formuleringar, förvarar nedskärningar i vård och omsorg" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Judit Nilsson / SvD / TT

Insändare2024-03-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Halvvägs in i Moderaternas paradigmskifte, upplever vi vanliga människor den största organiserade välfärdsslakten på decennier. Det är löjeväckande att se hur statsminister Ulf Kristersson, med sluga formuleringar, förvarar nedskärningar i vård och omsorg och samtidigt lurar in oss i att tro att orsakerna till dessa katastrofala nedskärningar är ”inflationen”.

Hackerattacker och yttre påverkan slår sönder systemen ytterligare och mitt i detta står nu den blåbruna majoriteten i riksdagen och blåser på med blåsbälg för att elda upp de regioner som tidigare varit en trygghet i vårt välfärdssystem. Kvar kommer vi människor att traska runt i aska och pimpsten och leta rätt på den vård som vi alltså som individer ska ”förtjäna”, för att kunna ta del av.

Slakten av regioner sker nu av enbart ideologiska skäl från högerpartierna i Sverige. Vi kommer framöver att se stora privatiseringar och utförsäljning av de oumbärliga spillror som blir kvar av våra före detta regioner. Spillrorna kommer att säljas ut till vrakpriser till den som har störst plånbok och som är bäst på att tjäna pengar. Högern jublar, eftersom den rika delen av mänskligheten i Sverige kommer att bli rikare och den fattiga delen av Sverige kommer att utarmas. Det är tydligt i debatten att de partier som innehar regeringsmakten, helt saknar vilja och ambition att bygga välfärd för alla svenska medborgare. Söndra och härska. Det är vad vi ser hända. Om man inte har förmågan att inse det, så får man skylla sig själv. Eftersom skolsystemet satts ur kurs för länge sedan så är det fritt fram att med väl riktade sakargument lura svenska folket att tro att denna nedmontering av välfärden är berättigad, på grund av inflation.

Det är skamligt att regeringen ägnar sig åt att bedriva hatkampanj mot sin egen befolkning i tron om att vi svenska medborgare inte genomskådar lögnen.