Nya ridanläggningen får med beröm godkänt

Nya ridanläggningen på Arnö har klarat av den första ryttartävlingen på ett mycket bra sätt, tycker insändarskribenten.

Nya ridanläggningen på Arnö har klarat av den första ryttartävlingen på ett mycket bra sätt, tycker insändarskribenten.

Foto: Tommy Kägo

Insändare2022-05-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad roligt det var att vara funktionär på den första ryttartävlingen som anordnades på Nyköpings nya fina hästanläggning! 

I april arrangerade Kiladalens Lantliga Ryttarförening, i samarbete med Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening, en hopptävling vid Nyköpings nya hästanläggning. Eftersom det var första gången det ordnades en ryttartävling på anläggningen var det extra spännande att se hur det skulle fungera. 

Det var över 120 startande ryttare under dagen, från små tjejer och killar på sina ponnyer till äldre vuxna damer och herrar och allt löpte på väldigt bra. Under dagen fick vi mycket positiv feedback på tävlingsplatsen – allt ifrån ljust och luftigt, bra utrymmen med cafeteria och toaletter, bra med parkering till bra underlag i både ridhus och på framridningsbanan. Dessutom besökte många åskådare tävlingarna – både på läktaren i ridhuset och på den härliga verandan i söderläge med utsikt över framridningsbanan. Det var full fart i cafeterian! 

Nu hoppas jag att det snart finns en ridskola i drift i denna fina anläggning, för det är sååå efterlängtat av många ridsugna i Nyköping med omnejd!