Nyamko Sabuni är en mycket värdig partiledare

Liberalernas Nyamko Sabuni ska både hyllas och ges beröm. För att hon är så förnuftig och värnar om vår demokrati i Sverige. Skriver Peter Skoglund.

Liberalernas Nyamko Sabuni ska både hyllas och ges beröm. För att hon är så förnuftig och värnar om vår demokrati i Sverige. Skriver Peter Skoglund.

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Insändare2021-03-30 17:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad underbart det är att se och höra. Att det finns partiledare som både visar värdighet och respekt ut mot sitt eget parti och även ut mot alla övriga svenska medborgare och väljare. Liberalernas Nyamko Sabuni ska både hyllas och ges beröm. För att hon är så förnuftig och värnar om vår demokrati i Sverige. 

Demokrati betyder folkstyre. Inte begränsning av folkstyre. Då genom manipulation, maktfullkomlighet och kränkande. Som det genomfördes genom Januariavtalet 2019, efter riksdagsvalet 2018. Som så medvetet kränkte en mycket stor grupp av svenska väljares demokratiska rättigheter. Som så omsorgsfullt vart 4:e år, lägger sin viktiga demokratiska valsedel i urnan. 

Jag håller Nyamko som en av de mest heders värda partiledare vi har i Sverige. Trots att hon både har haft tufft motstånd i sitt eget parti och även från svensk agendajournalistik. Samt från "maktfullkomliga" regeringspartier med center stöd. Så skönt att få se och höra en så rakryggad partiledare som Nyamko Sabuni. 

Som förstår att det är sakpolitiska lösningar som måste till för att lösa Sveriges stora samhällsproblem. Då samarbetar man med alla politiska och demokratiska partier. Det är detta som är demokrati i sin grundläggande form. Detta gynnar då hela det svenska folkets vilja. Inte bara maktfullkomliga politiker och deras partiers särintressen.