Nyköping är en fantastisk stad

När vi nyköpingsbor är stolta och trivs, trivs även besökare och vi skapar lönsamhet åt alla i Nyköping.  Skriver Maria Säfverblad, Nyköpings Turistbyrå

När vi nyköpingsbor är stolta och trivs, trivs även besökare och vi skapar lönsamhet åt alla i Nyköping. Skriver Maria Säfverblad, Nyköpings Turistbyrå

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-04-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare den 12 mars av Imen Khedhri.

Imen skriver i sin insändare om sin relation till Nyköping och beskriver den näst intill som en kärlekshistoria. Underbart! 

Nyköping är fantastiskt. Jag övertygas ofta att jag är på rätt plats, att här har jag det bra. Här har jag nära till allt jag behöver, till unik natur där havet ger mig både kraft och lugn, till skogen och landsbygden som ger mig energi och inspiration och till historien som finns i den gamla bebyggelsen som stolt står kvar och möter upp det nya och moderna som växt fram. Jag gillar kontrasterna.

Intresset av vackra platser och nya kulturer har jag alltid haft och lusten till att berätta och inspirera andra har länge funnits där. Det är en av anledningarna till att jag idag arbetar med turism och besöksnäring.  På en attraktiv plats känner säkert många med mig välbehag. Jag blir glad när jag ser något vackert.

Nyköping är attraktivt på många sätt men jag är övertygad om att vi tillsammans skulle kunna göra Nyköping ännu mer attraktivt. Om vi vid sidan av att arbeta med stadsutveckling och bevarande av vårt historiska arv, även tar oss an de mjuka värdena, tror jag Nyköping når ännu mer framgång.

När vi nyköpingsbor lär känna vårt Nyköping på djupet, vår stad, landsbygd och allt där emellan och känner stolthet för allt vi har, då kommer även lusten att berätta för andra. Och när vi berättar för andra, delar med oss av våra personliga tips och erfarenheter, är vänliga och tillmötesgående, då skapar vi en plats som inte bara är vacker för ögat, utan en plats som besökare kommer ihåg och pratar gott om. 

Jag har förmånen att idag få arbeta med ambassadörskap och service inom Nyköpings kommun. I vår och sommar kommer alla som vill kunna vara med och stärka Nyköping som plats genom att delta i en utbildning i ambassadörskap. När vi nyköpingsbor är stolta och trivs, trivs även besökare och vi skapar lönsamhet åt alla i Nyköping.