Nyköping – en stad på dekis eller redan död

Har Nyköping blivit tråkigt jämfört med 70-90-talen? Arkivfoto

Har Nyköping blivit tråkigt jämfört med 70-90-talen? Arkivfoto

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2023-02-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det bara jag som reagerar på att Nyköping håller på att bli en av Sveriges tråkigaste städer? Vi som växt upp på 70-80 och 90-talen hade en glad och levande stad att bo i. Vi hade ett levande torg där det stod torghandlare och sålde grönsaker, fisk, frukt med mera.

Vi hade bra lag högt upp i seriesystemen i fotboll, handboll och ishockey. Det kom en karneval som höll oss glada flera dagar med tivoli med mera innan det blev mest krimskrams bodar.

I hamnen hade de även drakbåtstävlingar med fullt av hoppfulla firmor som ville vinna. När hamnmagasinet och Lotsen började var det ett jäkla drag i hamnen innan det byggdes vid silon och närboende började klaga på ljudet direkt. Raggarna höll till på Vipsgrillen som på helgerna hade öppet tills sista gubben åkte hem vid 02-04 nån gång. Nu stänger de klockan 22.

Stadskällaren, TB's, Värdshuset, Balkan med flera var ställena man gick till och hade kul. Östra Storgatan hade ju öppet åt båda håll så man kunde åka där, och det måste varit roligare och lättare att drivit en affärsrörelse då man kunde stanna bilen utanför där än idag.

Så är det ett dött Nyköping vi vill ha? Ska vi besöka Nyköping på Nya kyrkogården? För det tycks vara däråt vi är på väg.

Annars kan Nyköpings kommun ta in en "kulinspiratör" som "Dala" Dahlström som på 80- och 90-talen gjorde saker för att Nyköpingsungdomar skulle ha så kul det gick med diverse saker vid Träffen bland annat, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst. Men dels är jag kass på att skriva och har inget tålamod. Men vore kul att höra om det är fler som tycker som jag., en numera relativt nybliven 50-åring.

Vad tycker du? Är Nyköping fortfarande roligt – eller har det blivit tråkigt? Skriv en insändare!