Nyköping silar mygg och sväljer kameler

Insändare 24 mars 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter många år i stressade Stockholm frågade min fru plötsligt om vi inte skulle flytta till Nyköping – närmare till sommarstället i Björkvik och golfbanan i Jönåker. Hon blev förvånad över mitt snabba okej, varför inte. Vi har bott här i fyra år nu, och trivs mycket bra. Nyköping har allt, ingen stress, glad trevlig befolkning. Fin kultur och prima restauranger.

Men hur står det till med ekonomin? Läste att det blev ett stort överskott av pandemipengar, samt att stan drog in fyra miljoner i parkeringsböter. Det är ju småsummor jämfört med vad butikerna i centrum förlorar på ett år. Inför parkeringsskivor med två timmars tillstånd att parkera i stan. Det fungerar utmärkt i Katrineholm. Annars tror jag att centrumhandeln får det väldigt svårt.

Nyköpings planer på att låta ett företag hyra ut eldrivna sparkcyklar och tjäna småpengar är vansinnigt. Läste om de fina reglerna som företagen erbjuder. De kommer inte att följas, har ingen varit i Stockholm och sett kaoset. ”Peanuts” i intäkter och befolkningen blir förbannad. Användarna struntar i reglerna och företaget som hyr ut har inte kapacitet att ta hand om allt strul.

Bygga fint och dyrt ridhus är väl en bra idé för alla ridintresserade flickor och pojkar. Men i min värd gör man en marknadsundersökning för få det gå ihop ekonomiskt. Kontaktar ridklubbar och andra som kan tänka sig ta ansvar för anläggningen för en rimlig kostnad. De ekonomiskt ansvariga i Nyköping verkar sila mygg och svälja kameler.

Några kommentarer från en gammal affärsman.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa