Nyköpings politiker sänker det ideella kulturlivet!

Läser till min förskräckelse om att replokalerna på Slakthuset går under grävskopan och att de inte hittat några alternativa lokaler, skriver insändarskribenten.

Läser till min förskräckelse om att replokalerna på Slakthuset går under grävskopan och att de inte hittat några alternativa lokaler, skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Ericsson

Insändare2021-04-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser till min förskräckelse om att replokalerna på Slakthuset går under grävskopan och att de inte hittat några alternativa lokaler. Studiefrämjandets replokaler verkar tyvärr gå åt samma håll inom några år. Kommunens vilja att hjälpa till att lösa detta verkar minimal.
Denna utveckling är oroväckande. 

Jag tycker mig ha sett att våra styrande i Nyköping inte har något som helst intresse av det ideella kulturlivet - man snarare motverkar detta. För några år sedan ombildade man Musikskolan till en Kulturskola. Det kan ju tyckas vara jättebra - om man hade haft någon som helst tanke på att man faktiskt konkurrerar ut de små ideella föreningarna som har teater, musik, konst med mera. Tänkte man över huvud taget på vad detta innebar för de ideella föreningar som sysslade med detta? 

Som kommuninvånare är jag väldigt glad över de fantastiska komplex kommunen satsar på vad gäller idrotten. Nya stora hallar på Rosvalla, ny ridanläggning, ny anläggning i Oppeby och mycket mer - fantastiskt! 
När gjordes någonting för den ideella kulturen sist? När det gäller musik och teater så har kommunen Culturum (invigdes 1989), Nyköpings Teater (från år 1884) och Träffen, Folkets Park (från år 1906). 

Nyköping har lyckats få till ett gäng artister, låtskrivare, skådespelare och konstnärer under åren. Många av dessa har lyckats tack vare det ideella föreningslivet. Att nu Nyköpings politiker låter musiken tystna genom att inte se till att det finns fungerande replokaler är en skam!